Jogfa nyitást megelőző fontos teendők

Ebben a menüpontban igyekeztünk minél teljesebb listát összeállítani azokról a teendőkről, melyek megelőznek egy jól előkészített jogfa nyitást.

Javasoljuk, hogy előzetesen vagy az ÁSZF 1. sz. mellékletét vagy a weboldalunk Fontos tudnivalók a jogokhoz menüpontjában foglaltakat olvassa át figyelmesen, mivel a megtörtént foglalózás és a jogelhelyezés később nem módosítható, ezért célszerű előbb megismerni a legfontosabb információkat.

Ezek után nézzük a teendőket!

1. lépés - Csak regisztrált Törzsvásárlók vehetnek részt a jogfa nyitásban

Regisztráld tehát be minden magyar, svájci, osztrák illetve román állampolgárságú ismerősödet!
Gondolj a cégekre is, regisztráld be őket is Törzsvásárlóként cégvezetőjük, képviselőik segítségével!

Minél nagyobb az aktív Törzsvásárlói csapatod, annál gyorsabban épülhet ki egy megnyitott országban is egy jelentős számú Törzsvásárlói csapat, mivel több embernek sokkal több ismeretsége lehet az adott országban, ezért regisztráld be minden ismerősödet!

A csapat nagysága jelentősen befolyásolja, hogy Te és a Csapatod mennyit profitáltok egy- egy későbbi jogfa nyitás során.
 

2. lépés - Kézi vagy automata jogelhelyezés?

A Törzsvásárló választhat kétféle jogelhelyezés között, választhatja az automata vagy a kézi lehetőséget.

Az automata jogelhelyezésnél:

 • a Törzsvásárló kiválaszthatja, hogy melyik ország jogfájába kerüljön az adott jog,
 • választhat, hogy az ország első jogától vagy az adott ország, adott osztályában az Ő első jogától kiindulva helyezze-e el a rendszer a Törzsvásárló jogát (bővebben az ÁSZF 1. sz. mellékletében a A Jogok elhelyezése részben olvashat),
 • a jogot pedig ezek megadása után a rendszer helyezi el.

Kézi jogelhelyezésnél a Törzsvásárló határozza meg, hogy

 • melyik ország jogfájába kerüljön az adott jog és
 • hová, melyik jog alsó vagy felső ágára.

A jogelhelyezés módját a webirodánkban a TÖRZSVÁSÁRLÓ menüpont BEÁLLÍTÁSOK almenüjében adhatjuk meg (lsd. Menüpontok, almenük).

Mind az automatikus, mind a kézi jogelhelyezésnek vannak előnyei. Alapvetően azt kell eldönteni, hogy szeretnénk-e a saját és a Törzsvásárlóink jogait egy helyre koncentrálni és így nagyobb eséllyel segíteni egymás jogait a későbbi jogok elhelyezésekor?

Mi a kézi jogelhelyezést alkalmazzuk, mert így a mi és a Törzsvásárlóink jogai is egy helyre kerülnek, és gyakran előfordul, hogy egy-egy újabb jog elhelyezésekor, több Törzsvásárló jogánál is növelni tudjuk a jogok számát az alsó vagy a felső ágon, így elérve egy újabb kifizetésre  vagy bónuszjogra jogosító jogállást.

3. lépés - Legyen elég pénz a webirodádban

Minden esetben előre át kell gondolni és el kell dönteni, hogy a megnyíló jogfában, melyik osztályba, hány darab jogot akarunk szerezni.
Ha ezt megterveztük, akkor gondoskodnunk kell arról, hogy legyen elegendő pénz a webirodánkban a foglalózáshoz.

Példa:
Ha az adott Törzsvásárló nemrég regisztrált és még nem rendelkezik jogokkal, és a román jogfában 1-1 joggal el szeretne indulni az első 3 jogosztályban, akkor:

 • a magyar jogfába kell szereznie 3 darab jogot az első 3 jogosztályba:
  • I. jogosztályba: 12.000 Ft foglalóval
  • II. jogosztályba: 36.000 Ft foglalóval
  • III. jogosztályba: 100.000 Ft foglalóval
 • plusz a webirodájában lenni kell még a román jogfába elhelyezendő jogokhoz szükséges összegnek, vagyis:
  • I. jogosztályba: 12.000 Ft
  • II. jogosztályba: 36.000 Ft
  • III. jogosztályba: 100.000 Ft

Ezt tehát azt jelenti, hogy ebben az esetben összesen 296.000 Ft-nak kell a webirodájában lenni.

Foglalózáskor a következő számlákról használhatunk fel pénzt:

 • Jutalékszámla
 • Utalványszámla és
 • az Inlernet számla.

A foglalózáshoz tehát a fenti számlákon rendelkezésre kell állnia a megfelelő összegnek.

Ha szükség van még valamennyi összegre, akkor az Inlernet számlánkra tudunk készpénzt betenni vagy a bankszámlánkról átutalni, ezzel kapcsolatban bővebb információt a Inlernet-számlára utalás menüpontban találhat.

4. lépés - Legyen jogod jogot szerezni

Jelenj meg minél több jogosztályban a magyar jogfában, hiszen csak azokban a jogosztályokban szerezhet egy Törzsvásárló jogokat például a román jogfában, amelyik jogosztályban van legalább 1 joga a magyar jogfában!

Példa:
Ha egy Törzsvásárlónak a magyar jogfában van legalább 1-1 joga az I. a II. a III. és a IV. jogosztályban, akkor Ő más országok jogfájában, például a román jogfában csak ezekben a jogosztályokban szerezhet jogot.
Az V. vagy a VI. osztályba pedig nem.

Mi azt javasoljuk, hogy természetesen a lehetőségeidet figyelembe véve, legalább az I. a II. és a III. jogosztályokban jelenj meg 1-1 joggal.
Ennek megfelelően tehát a román jogok megszerzése előtt, a magyar jogfában már rendelkeznek kell legalább 1-1 joggal az első három jogosztályban.

Ezeket a jogokat mielőbb érdemes megszerezni és elhelyezni a magyar jogfában.

5. lépés - 300 000 Ft-os nyilatkozat kitöltése és leadása

Lehet, hogy elsőre túlzónak hangzik a javaslat, mi szerint töltsük ki és adjuk le időben a nyilatkozatot, de jobb erre időben gondolni, mint az utolsó pillanatban kapkodni vagy várakozni egy foglalózás előtt, mert nincs leadva ez a nyilatkozat.
Már az első jogelhelyezés előtt is le lehet adni, s később nem okoz gondot a hiánya.

A nyilatkozatot a weboldalon a LETÖLTÉSEK menüpontban találjuk meg, de ide kattintva is letölthető.
A nyilatkozatot átolvasás után ki kell tölteni, alá kell írni, és két tanúval kell érvényesíttetni, majd az eredeti nyilatkozatot vagy postai úton kell eljuttatni az Inlernet Hungary Partners Zrt. irodájába az ELÉRHETŐSÉGEKNÉL található címre, vagy le lehet adni az Inlernet Napon.

6. lépés - A román jogfába szánt jogok korábban is létrehozhatóak

Ahogyan azt a Fontos tudnivalók a jogokhoz című pont tartalmazza, az első jogokat nem a Törzsvásárló helyezi el, hanem az az Ajánlója, aki már rendelkezik joggal az adott ország adott jogosztályában.

A Törzsvásárló a foglalózást követően azt tudja meghatározni a webirodájában, hogy melyik jogfába szeretné elhelyezni a jogot (lsd. Első jog elhelyezése).

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a Rendszer lehetőséget ad arra, hogy a Törzsvásárló pár nappal a román jogfa megnyitása előtt, foglalózással létrehozza a román jogfába elhelyezendő jogait.

A román jogfa megnyitása után pedig az első jog elhelyezése menüpontban leírtaknak megfelelően elindíthatja a jogelhelyezés folyamatát.

7. lépés - Segíts a Törzsvásárlóidnak is!

A sikereid mértékét és a bevételeid nagyságát egy-egy ország nyitásnál jelentősen befolyásolja az, hogy mennyire aktív csapattal rendelkezel.
Ha van csapatod, akkor ösztönöznöd kell őket arra, hogy éljenek a lehetőséggel és segíteni kell Nekik a fenti teendőkkel kapcsolatban.
Annak érdekében, hogy tudd, hogy hogyan tudsz Nekik segíteni, érdemes előbb a magad számára megtenni a szükséges lépéseket, ezt követően már egyszerű lesz segíteni a Csapatod tagjainak.

A feladatod tehát, hogy:

 • tájékoztasd minden Törzsvásárlódat a lehetőségről,
 • egyeztesd mindenkivel, hogy melyik jogosztályban, hány joggal szeretne elindulni, majd
 • segítsd őket, hogy a fenti teendőkkel mindenki időben elkészüljön!

Ha bármilyen kérdése lenne, akkor az ELÉRHETŐSÉGEINKEN keresztül tud velünk kapcsolatba lépni!