Hogyan tud csatlakozni az Inlernet Akadémia előadásaira?

Minden héten kedden 19 órakor, a regisztrált Törzsvásárlók ingyenesen részt vehetnek az Inlernet Akadémia előadásán.

Az Inlernet minden regisztrált Törzsvásárlónak hivatalos meghívót küld a webirodában szereplő e-mail címre. Ha esetleg rossz a webirodában szereplő e-mail címe, akkor a Rossz az e-mail cím? menüpontban olvashat arról, hogy hogyan tudja megadni a helyeset.

A meghívóban olvashatunk többek között az előadó személyéről, a témáról és megtaláljuk benne azt a linket, melyen keresztül el tudjuk érni a webkonferencia termet.

Ezen kívül egy részletes útmutatót is találunk benne a csatlakozás módjáról, melyet most röviden összefoglalok.

Első csatlakozás egy Inlernet Akadémiai előadáshoz

Az első csatlakozáskor előtt le kell töltenie és telepítenie kell a Zoom alkalmazást. Csak az első alkalommal van erre szükség, a későbbiekben már nem. Kövesse a következő lépéseket!

 1. Kattintson a meghívóban lévő "CSATLAKOZNI" szóra!
 2. A megnyíló oldalon automatikusan elindul az alkalmazás letöltése, a felugró ablakban kattintson a Fájl mentése vagy a Save File feliratú gombra!

 3. Ha nem indul el automatikusan a letöltés, akkor kattintson a DOWNLOAD HERE szövegre, majd kattintson a Fájl mentése vagy a Save File gombra!
 4. Ahogyan a weboldalon megjelenő segítség is mutatja, következő lépésként a Letöltések listában rá kell kattintani a Zoom_launcher.exe állomány nevére, így indítjuk el az alkalmazás telepítését.

     

  A Firefox böngészőben a jobb felső sarokban lévő, lefelé mutató nyílra kattintva jelenik  meg a letöltött állomány.

 5. A telepítés automatikusan elindul, a megjelenő ablakban a Futtatás gombra kell kattintani.

 6. Ha az előadó még nem nyitotta meg a webkonferencia termet, akkor a következő ablak jelenik meg, mely automatikusan eltűnik a terem megnyitásakor és megjelenik az előadó által megosztott kép egy külön ablakban.

 7. Miután az előadó megnyitotta a termet, a megosztott képet tartalmazó ablakon kívül megjelenik a lent látható kis ablak, melyben a zöld gombra kell tattintani a csatlakozáshoz.

 8. Miután csatlakoztunk a webkonferenciához fontos, hogy megadjuk a teljes nevünket és az azonosítónkat. Többek között ezt mutatja be a Webkonferenciaterem bemutatása menüpont.

Ha már nem először csatlakozunk ...

 1. Első lépésként ekkor is a meghívóban lévő CSATLAKOZNI szóra kell kattintani.
 2. A megnyíló böngésző lapon megjelenik egy kicsi ablak, melyben felkínálja a számítógép, hogy automatikusan elindítja és használja a csatlakozáshoz a Zoom alkalmazást.
  Ezt az ablakot a későbbiekben úgy tudjuk kiiktatni, hogy bepipáljuk azt a lehetőséget, hogy a jövőben mindig a Zoom alkalmazást indítsa el hasonló esetben. Ezt követően kattintsunk a Hivatkozás megnyitása gombra.

 3. Ezt követően az előző 6. 7. és 8. pontban leírtakat követve tudunk csatlakozni az előadához.

 

Ha bármilyen kérdése lenne, akkor az ELÉRHETŐSÉGEINKEN keresztül tud velünk kapcsolatba lépni!

AJÁNLOTT TÉMA: