5. lépés - A jövőbeni vásárlások lefoglalózása

Ahogyan azt az előző fejezetben is láthatta, több olyan jutalék van az Inlernet-Rendszerében, mely az elszámolási egységekkel, jogokkal van összefüggésben, ezek

 • a jog jutalék,
 • nemzeti bónuszjog jutalék,
 • nemzetközi bónuszjog jutalék,
 • a karrier jutalék,
 • a karrier jutalék különbség,
 • az ajánlói jutalék és
 • az ajánlói jutalék különbség
 • és a matrica bónusz jog.

A jutalékokkal kapcsolatos további információkat az Általános Szerződési Feltételek 1. sz. melléklete tartalmazza.

Mi is az a jog?

 • Az Inlernet Termékpartnereknél történő vásárlások árengedményeinek, az Árengedmény-számlán jóváírt része (az árengedmény 60%-a), ha eléri összesen a 12.000 Ft-ot, akkor kapok egy Jogot.
   
 • A Jog feljogosít egy újabb jutalék típusra, a Jog jutalékra, mellyel a vásárlásra elköltött pénzem, akár 66%-át is visszakaphatom.
   
 • A Jog egy virtuális teljesítmény mérő eszköz, hasonlítható más rendszerekben a pontokhoz. A Jogokat bináris rendszerben helyezhetem el egymás mellé, azaz minden Jog mellé felül és alul egy-egy újabb Jog helyezhető el. Így alakul ki a Jog-fa, melynek nagysága és szimmetriája határozza meg, hogy mekkora Jog jutalékokat kaphatok.

Hogyan tudok pénzt keresni a jogokból?

 • A Jogok darabszámát számolja az Inlernet-Rendszer. Jogokat szerezhet a Törzsvásárló vásárlásai révén, mely során az Árengedmény-számlára jóváírások történnek. Ha az Árengedmény-számlám értéke eléri a minimum 12.000 Ft-ot (tegyük fel, hogy 200 000 Ft-ért vásároltunk 10%-os Termékpartnernél, ekkor az árengedmény 60%-a pontosan 12 000 Ft lesz), akkor kap a Törzsvásárló egy Jogot.
   
 • Ha a Törzsvásárló alatt lévő Törzsvásárlók vásárolnak és Jogot szereznek, azok a Törzsvásárló Jog-fájába csatlakoznak, a már meglévő Jogaihoz és növelik azok darabszámát.
   
 • Jogot vásárlási utalvány foglalózással is szerezhet a Törzsvásárló. A foglalózással szerzett Jogok és a vásárlásokból szerzett Jogok között nincs különbség, mindkét módon szerzett Jogok növelik Jogok darabszámát. (Erről a lehetőségről a későbbiekben még lesz szó.)
   
 • A Jog-fa szimmetrikus növekedése fogja eredményezni a Jog jutalékokat. A Törzsvásárló Jog-fájának nagyságát a Törzsvásárló Ajánlójának Jogai is és bármelyik Törzsvásárló Jogai is növelhetik.

A következő táblázat azt mutatja meg, hogy az 1. jogosztályban adott darabszámú jogelhelyezése az alsó és felső ágra, mennyi jog jutalékot jelent a Törzsvásárlónak:

Számoljunk egy kicsit!

 • Ha a joghoz a folyamatos vásárlások révén jutott hozzá a Törzsvásárló aki (az előzőekben említett módon) tegyük fel, hogy 10%-os Termékpartnernél vásárolt, összesen 200 000 Ft összértékben, akkor az árengedmény (200 000 Ft x 10% = 20 000 Ft) 60%-a, ami az árengedmény számlán gyűlik össze (20 000 Ft x 0,6 = 12 000 Ft) 1 db 1. osztályos jogot fog eredményezni.
   
 • Ez az 1. osztályos jog a fenti táblázatban látható jogjutalékokat és bónusz jogokat fogja termelni a Törzsvásárlónak. (A bónusz jogok ugyan azokat a jutalékokat és bónusz jogokat termelik, mint amit a normál jogok!)
   
 • A táblázatban jól látható, hogy az 1. jogosztályban, 12 000 Ft összegyűjtött árengedménnyel megszerzett 1 db jog, a folyamatos vásárlásnak és/vagy továbbajánlásnak köszönhetően összesen 130 200 Ft jogjutalékot hoz a Törzsvásárlónak.
   
 • Ha kiszámoljuk, hogy az 1 db 1. osztályos jog által termelt 130 200 Ft, a 200 000 Ft összes vásárlási értékhez képes hány százalékot tesz ki, akkor azt kapjuk, hogy az elköltött 200 000 Ft 66%-át visszakaptuk a folyamatos vásárlásunk és/vagy az Inlernet-Rendszer továbbajánlása révén.

A fenti példában azt az esetet vizsgáltuk, amikor a Törzsvásárló vásárol, az árengedmény számláján összegyűjtött 12 000 Ft-jából létre jön egy Jog, mely a további vásárlások és az Inlenret-Rendszer tovább ajánlása révén jog jutalékokat és bónusz jogokat termel a Törzsvásárlónak.

Van-e arra lehetőség, hogy ezekhez a jog jutalékokhoz, bónusz jogokhoz hamarabb hozzá jusson a Törzsvásárló?

A jó hír, hogy van erre lehetőség, hiszen az Inlernet zseniális ötletének köszönhetõen nemcsak vásárolhatunk a Termékpartnereknél, hanem a jövõben tervezett vásárlásainkat ma lefoglalózhatjuk.

A foglalózás azt jelenti, hogy az Inlernet-Rendszerben vásárlási utalványt foglalózhatunk. Azaz, nem kell kifizetnünk a teljes vásárlási utalvány értékét, csak egy részét. Ez ugyanúgy mûködik, mintha egy terméket szeretnénk megvásárolni és jelen pillanatban nem áll a rendelkezésünkre a teljes vételár. Azért, hogy a terméket biztosan a magunkénak tudhassuk, foglalót szoktunk letenni rá, amivel egyben el is kötelezzük magunkat.

A foglaló egy része a teljes vételárnak. A vásárlási utalványokat kizárólag az Inlernet Termékpartnereknél lehet beváltani árura, vagy szolgáltatásra és ugyanúgy fizethetsz velük, mint a készpénzzel.

A 12.000 Ft-ot az Inlernet bankszámlájára át kell utalnunk, majd ki kell belõle fizetnünk az utalvány foglalóját a Webirodánkban. Ezt követõen a Rendszer automatikusan jóváír az Árengedmény-számlára 12.000 Ft-ot, amibõl ugyanúgy keletkezik egy Jog, mintha már vásároltunk volna és az árengedményekbõl gyûjtöttünk volna össze ennyit.

Ez a mi saját, foglalóból keletkezett Jogunk lesz, de ettõl függetlenül a foglaló értékét, a 12.000 Ft-ot bármikor kiegészíthetjük az ÁSZF 2. számú mellékletében meghatározott összeggel, majd igényelhetjük az utalványunkat és mehetünk vele vásárolni. Azaz a foglalónk beszámítható a jövõbeli vásárlási utalványunkba. A foglalózással létrejött Jog ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a vásárlás árengedményeként kapott Jog, tehát megsokszorozhatjuk a segítségével a mögötte álló pénzt.

A foglaló levásárlása után is megmarad a Jog, nem veszik el és ugyanúgy pénzt fizet minden egyes együttállásnál. Ez azért lehetséges, mert, ha a foglalót kiegészítjük, majd az utalványt levásároljuk, akkor a Termékpartner megfizeti a jutalékot az Inlernetnek, azaz a foglalóval megegyezõ érték a Törzsvásárlói- és az Ajánlói visszatérítésekkel együtt visszakerül az Inlernethez. Tulajdonképpen a vásárlási utalványok rendelése során az Inlernet utalja az utalvány értékeket a Termékpartnernek, amibõl már elõre le is vonja a jutalékát. Így biztosak lehetünk benne, ha utalvánnyal fizetünk, megkapjuk az árengedményt. Sõt, azonnal megkapjuk! Ezért is érdemes utalvánnyal vásárolni a Termékpartnereknél.

A foglalózás tehát lehetõséget teremt arra, hogy elõre, gyorsan megszerezzük a Jogot, aminek a segítségével pénzt kereshetünk mások vásárlásaiból.

Ez azt jelenti, hogy megfordult a folyamat, eddig vásároltunk, majd utána kaptunk árengedményt, majd Jogot és a Jogból kerestünk mások vásárlásából.

Ebben az esetben pedig vásárlás elõtt foglalózunk, megkapjuk a Jogot, pénzt keresünk rövid idõn belül, akár még aznap mások vásárlásából, majd utalványt rendelünk bármikor, akár a megkeresett pénzünkbõl, amely során a foglaló értékét felhasználhatjuk.

 

AJÁNLOTT TÉMÁK:

Ha bármilyen kérdése lenne, akkor az ELÉRHETŐSÉGEINKEN keresztül tud velünk kapcsolatba lépni!