Hogyan fizethetek Inlernet Online utalvánnyal?

A fizetési módok közül ezt a lehetőséget használja a Törzsvásárlók többsége. Nézzük meg, hogy miért olyan egyszerű és nagyszerű fizetési mód!

Azt, hogy hogyan néz ki a vásárlási folyamat az Online utalványos vásárlás esetén, a 2. fejezetben már részletesen megnéztük. Arról is volt már szó, hogy azoknál a termékpartnereinknél van lehetőségünk használni ezt a fizetési módot, ahol az Online utalvány ikont láthatjuk a Termékpartneri adatlapjuk bal alsó sarkában (erről bővebb információt a 3. fejezetben talál az olvasó).

Nagyvonalakban nézzük meg, hogy mi is jellemzi ezt a fizetési módot!

Ebben az esetben a vásárlás a következő lépésekből áll:

 1. Első lépésként, megkeressük azt a termékpartnert az Inlernet weboldalán akinél vásárolni szeretnénk.
 2. Kiválasztjuk a terméket, amit meg kívánunk venni, majd felvesszük a kapcsolatot a Termékpartnerrel.
 3. Egyeztetjük többek között, hogy mennyi a TELJES VÉTELÁR, illetve a vásárlással kapcsolatos további kérdéseket.
 4. Ha a terméket személyesen vesszük meg a Termékpartnertől, akkor a vásárlásunk előtt kikérünk egy olyan összegű Online utalványt forintra pontosan, mely fedezi a vásárlás teljes végösszegét.
 5. Ha webáruházban vásárolunk, akkor a termék megrendelését követően kikérünk egy Online utalványt a teljes végösszegről (ebben az esetben a termék megrendelése előtt egyeztessünk a Termékpartnerrel, hogy a szállítási költséget fizethetjük-e Online utalvánnyal)?
 6. Az Online utalványt a megrendelését követően le tudjuk tölteni a saját webirodánkból.
 7. Ennél a fizetési módnál az Inlernet utalja a Termékpartnernek az árengedmény + ÁFÁ-val csökkentett vásárlási végösszeget.
 8. Az Inlernet-Rendszere a megrendelést követő másodpercben, az ismert módon szétosztja az árengedményt:
  1. az árengedmény 60%-a kerül az Ön árengedmény számlájára, vagy a foglaló összegét csökkentve jóváíródik a jutalékszámláján (ez a foglaló felhasználás módjának beállításától függ),
  2. az árengedmény 10%-a kerül az Ön jutalékszámlájára,
  3. az árengedmény 5-5-5-5%-a kerül az Ön ajánlóinak jutalékszámlájára,
  4. a megmaradt 10% az Inlernethez kerül további felhasználásra (a rendszer működtetésére, fejlesztésére, stb., a nyereség 33%-a pedig az Inlernet Alapítványt illeti).
 9. A személyes vásárláshoz nyomtassuk ki és vigyük magunkkal az Online utalványt.
 10. A Termékpartner az átvételkor ellenőrzi az általunk kinyomtatott utalványon és a saját webirodájába érkező utalvány másolaton alapján biztonsági kódokat, illetve a személyazonosságunkat.
 11. Ha a vásárlás végösszege megegyezik az utalványon szereplő összeggel, akkor az utalványt, mint fizetőeszközt elveszi tőlünk és az elszámolásához felhasználja. Ezt követően a Termékpartner a saját webirodáján keresztül FELHASZNÁLT UTALVÁNY státusszal látja el az utalványunkat, melyet mi is látunk a saját webirodánkban.
 12. Ha a vásárlás végösszege alacsonyabb, mint az utalványon szereplő összeg, akkor a Termékpartner az utalványról leválaszt egy szelvényt és felvezeti az utalványunkra a maradvány összeget, majd az utalványt visszaadja nekünk, melyet felhasználhatunk egy a későbbi adott Termékpartnernél bonyolított vásárlásainkhoz.

Hogyan tudom megrendelni az online-utalványt?

Nézzük meg, hogy milyen lépésekkel tudunk a saját webirodánkon keresztül ONLINE UTALVÁNYT rendelni:

 • a belépést követően az egerünket a MŰVELETEK menüpont fölé kell vinnünk, majd az első UTALVÁNY MEGRENDELÉSE menüpontot kell választanunk,


   
 • ezt követően meg kell keresnünk azt az üzletet, ahol vásárolni szeretnénk, ehhez kattintsunk az ÜZLETEK KERESÉSE gombra,


   
 • ekkor megnyílik egy kis ablak, amiben egy névrészlet, Termékpartneri azonosító, cím vagy akár kategória alapján MEG TUDJUK KERESNI AZ ADOTT TERMÉKPARTNERT.
  Én ebben a példában az OMV üzemanyag nevű partnert kerestem meg:


   
 • ezt követően ha a bal oldali panelen rákattintunk az adott Termékpartnerre, akkor jobb oldalon megjelennek az adatai, alatta pedig a KIVÁLASZTOTT ÜZLET ELFOGADÁSA gomb is aktívvá válik. Ha biztosak vagyunk abban, hogy megtaláltuk a keresett Termékpartnert, akkor kattintsunk a gombra.
 • a következő lépésként az UTALVÁNY TÍPUSNÁL kell kiválasztanunk az ONLINE-UTALVÁNY lehetőséget.

 • Ezt követően meg kell adnunk az ONLINE-UTALVÁNY ÖSSZEGÉT, melynek minimum 5000 Ft-nak kell lennie.
 • A TERMÉK/SZOLGÁLTATÁS NEVE részhez a megvásárolni kívánt termék vagy igénybe vett szolgáltatás megnevezését írjuk, pl.: élelmiszer, üzemanyag, írószer, könyv, gyógyszer, stb.
 • Az utolsó, amit meg kell adnunk az az, hogy melyik számlánkról szeretnénk felhasználni pénzt az online-utalvány megrendeleléséhez:
  • első lépésként érdemes a FOGLALÓ FELHASZNÁLÁSA lehetőséget kipipálni,
  • ezt követően használhatjuk az UTALVÁNY- és/vagy az INLERNET SZÁMLÁNKON lévő pénzt,
  • a JUTALÉKSZÁMLÁN lévő összeget is használhatjuk, ám mivel erről a számláról a bankszámlánkra is ki tudunk kérni jutalékot, ezért ezt a számlát érdemes utoljára használni.
 • Ha ezzel is elkészültünk, akkor kattintsunk a TOVÁBB A MEGERŐSÉTÉSRE gombra.
 • Ezután egy összesítő ablak jelenik meg, mely tartalmazza a megadott paramétereket. Ha rendben találunk minden, ekkor kattintsunk a TOVÁBB A KÖVETKEZŐ LÉPÉSRE vagy válasszuk a MÉGSEM lehetőséget.

 • Ha elfogadjuk a feltételeket, akkor a MEGRENDELÉS gombra kattintással már meg is rendelhetjük az Online-utalványunkat.

Hogyan tudom a megrendelt online-utalványomat letölteni?

A megrendelt online-utalvány letöltésénk lépései:

 • Miután beléptünk a webirodánkba, vigyük az egeret a LETÖLTÉSEK menüpont felé és válasszuk az ONLINE-UTALVÁNYOK almenüpontot.

 • Amegjelenő listában a legelső lesz a legutóbb megrendelt utalványunk. Kattintsunk az egérrel az UTALVÁNY MÁSOLAT LETÖLTÉSE gombra.
 • A megjelenő kis ablakban válasszuk az UTALVÁNY MÁSOLAT LETÖLTÉSE lehetőséget.
 • Ezt követően megjelenik a megszokott ablak, aminek a segítségével MENTHETJÜK vagy MEGNYITHATJUK  és KINYOMTATHATJUK az online-utalvány másolatunkat.
 • Csak azokat az utalvány másolatokat tudjuk lementeni és kinyomtatni a webirodánkból, melyek KIFIZETETT UTALVÁNY státuszban vannak. A megrendelést követően minden online-utalványunk KIFIZETETT UTALVÁNY státuszba kerül. A vásárlást követően a Termékpartner által FELHASZNÁLT UTALVÁNYKÉNT jelölt online-utalványokból már nem lehet utalványmásolatot nyomtatni!

Melyik menüpontban látom a webirodámban, hogy milyen státuszban van az online-utalványom?

A kérdésre a választ a következő módon találjuk meg:

 • Belépést követően vigyük az egeret a LEKÉRDEZÉSEK menüpont fölé és válasszuk az UTALVÁNYOK menüpontot.
 • A megjelenő listában azokat az online-utalványokat, melyeket megrendeltünk, KIFIZETETT UTALVÁNY státuszban látjuk. A már felhasznált utalványainkat a Termékpartner, a saját webirodájában FELHASZNÁLT UTALVÁNY státuszúra állítja, amit mi is láthatunk a listánkban.

AJÁNLOTT TÉMÁK:

Ha bármilyen kérdése lenne, akkor az ELÉRHETŐSÉGEINKEN keresztül tud velünk kapcsolatba lépni!