15 átütő különbség az Aktív és a Passzív emberek között

Forrás: Lukács Zsolt facebook

Összehasonlításokkal lehet leginkább önkritikát gyakorolni, és megnézni azt, hogy mi is áll még a jelenlegi és a "vágyott" életünk között.
A fő kérdés a végen ez: Te aktív vagy passzív személy vagy?

1.

Az aktív ember az internetet használja információszerzésre és a világ megismerésére … a passzív ember viszont azt nézi, amit a TV-ben elé adnak.


2.

Az aktív emberek megtervezik az életüket és dolgoznak a megvalósításon … a passzív ember meg csak várja csodát.


3.

Az aktív emberek szeretnek finom ételeket főzni … a passzív emberek inkább megmelegítenek valami gyorskaját a mikróban.


4.

Az aktív emberek szeretnek sétálni … a passzívak legfeljebb a buszmegállóig jutnak el.


5.

Az aktív emberek egész életükben az álmaikat valósítják meg … a passzív emberek élete a kapuzárási pánikkal véget is ér.


6.

Az aktív emberek nem várnak lehetőségekre, hanem maguk hozzák létre azokat … a passzív emberek pedig legfeljebb csak élni tudnak a lehetőségekkel.


7.

Az aktív emberek blogolnak, híreket gyártanak, befolyásra tesznek szert … a passzív emberek legfeljebb csak olvassák a híreket. Az aktív emberek művészek, írók, építészek … a passzívak meg csak dolgoznak valamit.


8.

Az aktív embereknek saját véleményük van a dolgokról … a passzív emberek viszont azt gondolják, amit mások ültetnek el a fejükben.


9.

Az aktív emberek minden lehetőséget elemeznek, és mindig arra haladnak, amerre szeretnének … a passzív emberek pedig arra mennek, amerre a legkönnyebb éppen haladni.


10.

Az aktív emberek új dolgokat építenek … amit aztán eladnak a passzívaknak.


11.

Az aktív emberek művészek, írók, építészek, döntéshozók, befolyásos emberek … a passzívak meg csak dolgoznak valamit.


12.

Az aktív emberek másokon segítenek, és a világ jobb hellyé való formálásán küzdenek … a passzív emberek inkább csak panaszkodnak.


13.

Az aktív emberek tudásszomja végtelen … a passzív ember pedig egy könyvet sem olvasott el azóta, hogy az iskolapadból kikerült.


14.

Az aktív emberek szenvedélyesek … a passzív emberek a szó jelentését sem értik.


15.

Az aktív emberek a hétvégét álmok megvalósításával, hobbival és mások inspirálásával töltik … a passzív emberek pedig csak ülnek és bámulnak a kanapén.