Az önerőből lett milliomosok 9 azonnal alkalmazható gyakorlata

Forrás: Lukács Zsolt facebook


Milliomossá válni nem könnyű feladat. Ha esztelenül, tervek nélkül próbálunk előrejutni, akkor bizonyosan szinte lehetetlen. De ahogy a cipőfűzésnek, a meggazdagodásnak is létezik technikája, hogy a pénzszerzés mától ne kihívás, hanem hétköznapi rutin legyen.

1. Először ne a pénzzel foglalkozz!

Nehéz megállni, de először érdemes félretenni a pénz kérdését. Az ember hajlamos elragadtatni magát, ha megszületik egy nagy ötlet. Óhatatlanul elkezdünk firkálni egy füzet sarkára, vagy fejben számolni, vajon karácsonyra megvesszük e már az első Porschét.

Ha pozitívan akarom megközelíteni, nyilván erőt ad majd a hétköznapokban, ha a vágyott anyagi függetlenséget vizionálod. Az ember azonban hajlamos álmokat dédelgetni, és elhagyni a realitást, ezen felül olykor olyan - egyelőre indokolatlan - magabiztosságot vesz fel, amely le tudja terelni a nagy célról.
Ha csak a pénzért dolgozol, sosem fogsz rendesen keresni. De ha imádod, és teljes szívvel csinálod a dolgod, a sikered elmaradhatatlan.

2. Ne kényelmesedj el!

Megérdemelt pihenés - mondjuk magunknak sokszor. De vajon minden esetben? Természetesen érdemes kiengedni a gőzt, hogy elkerüljük a kiégést, de ha túl soká húzzuk, bizony szokássá válhat - és máris átalakul hétköznapi lustasággá.

3. Képezd magad, és dolgozz keményen!

A két legerősebb ütőkártya az életben. Egy olyan embert, aki folyamatosan naprakész, és nem retten meg a kihívásoktól, az életben nem érheti meglepetés - vagy ha mégis éri, szinte teljesen biztos, kiválóan reagál rá.
Azt mondod, már így is túlképzett vagy? A világunk sosem pörgött ennyire, megszámlálhatatlan technológiai, egyéb tudományos felfedezés/megértés születik naponta. Ha csak egy évre leállsz, szinte alig fogod tudni behozni a lemaradást.

4. Minden kudarcban keresd a leckét!

Nem létezik kudarc, csak tanulási lehetőség, igaz? Ez a nézet máris jobb. Richard Branson fejtette ki egyszer nézetét, miszerint a legfontosabb a folyamatos 'próbálkozás'. Ahogy ő fogalmazott: járni sem könyvekből tanultunk meg. Egyszerűen csak elkezdtük, és próbálkoztunk. Elestünk, de újból és újból felkeltünk, és addig tanultuk, mígnem tökéletesre nem csiszoltuk ezt a képességünket.

5. Olvass minden nap!

Ugyan járni nem könyvekből tanultunk meg, ez mégsem jelenti azt, hogy nem tehetünk szert értékes információkra könyveken keresztül. Én például nem igazán olvasok szépirodalmat, leginkább szakmai olvasmányok érdekelnek. Ha nem is sikerül minden nap olvasnom, a hét túlnyomó részében igen.
Ha naponta átlagosan csak 5 oldalt olvasol, az éves szinten több mint 1800 oldalt jelent, ami kb. 6-7 vastagabb kötetet jelenthet - úgy, hogy naponta nem szántál rá többet 10 percnél.

Nem csak az információk, és a tudás számít, bizonyítottan jobb kommunikációs, illetve fogalmazási képességre tehet szert az, aki olvas, nem beszélve arról, hogy sokkal nagyobb szókinccsel rendelkezik.

6. Tartsd frissen a tested, és a lelked!

A test egészségesen tartásáról számtalan helyen olvashatsz, vagy éppen vehetsz gyakorlati tanácsokat. Ami azonban ezen felül legalább annyira fontos, az az, hogy a lelkeddel - más megfogalmazásban egy bensőbb önmagaddal - is foglalkozz.

Mit jelent ez a hétköznapokban? Szánj időt az elcsendesedésre. Ha valaki, hát én fenntartásokkal kezeltem ennek jelentőségét. Mégis, teret mertem engedni neki. Eleinte csak 5-10 percekre, de kikapcsoltam a telefonom, számítógépem, mert valahogy ezt el kell kezdeni. Olykor elvonulok és pipázok, vagy szivarozok egy kiváló minőségű ital társaságában.
Persze lehet fokozni, és a legjobb módszer a meditáció. Ilyenkor az ember megérzései megsokszorozódnak. Mit értek ez alatt? Nem, nem a bugyogó kispatak, szélmalom, vagy megannyi midifájl mixére. Az a kontempláció - csak szinte mindenki tévesen ismeri.

A meditáció lényege: a jelenbe érkezés. Mikor minden érzékszerveddel egyszerre érzékeled az egész világot. Miért fontos ez? Mert állandóan vagy a régmúlt "hibáira, és tévedéseire" gondolsz, vagy attól rettegsz, vajon holnap hogyan alakulnak a dolgok. Mikor vagy egyedül boldog? Megfigyelted már? Például most, amikor a cikket olvasod, mert ki tudod zárni a két - egyébként nem létező - végletet.

7. Vedd körbe magad sikerorientált emberekkel!

Amikor az életben emberekkel találkozol, többféle típust tudsz megkülönböztetni. Valaki tesztel, valaki kihasznál, és valaki tanít. A legfontosabb az lesz, aki kihozza belőled a maximumot.
Miért érdemes megválogatni a társaságodat?
Nem érhetsz el átlagon felüli eredményeket átlagos emberekkel.

8. Ápold a kapcsolataidat!

Összebarátkoztál egy hőn áhított ügyféllel? Végre elérted, akire vágytál? Az első lépcső ugyan megvan, de ha most nem ütöd a vasat, amíg forró, utána már sosem fogod tudni újból ilyen minőségben felhevíteni!

9. Gondolkodj hosszútávon!

Ma mindenki sprintet akar futni, nem pedig maratont. Pedig az igazi erő abban rejlik, minél tovább látunk. Olykor ugyanis egy jól kimunkált hosszú távú cél teljesen felül tudja írni - a korábban egyébként logikusnak tűnő - rövidtávú terveket. Miért dolgoznál olyan rövidtávú célokért, amelyek igazából nem fogják jövőben tervezett eredményeket szolgálni?

Milyen célokat érdemes kijelölni tehát hosszútávon?
Tűzz ki magadnak olyan magas célokat, amelyek megijesztenek, és izgalomba hoznak egyaránt!