Te alvajáró vagy???

Forrás: Lukács Zsolt facebookAz Élet alvajárói azok az emberek, akik egész életüket alacsony tudatossági szinten élik le. Látszólag ébren vannak, csak éppen nem tudják, hogy kik ők valójában, nem látják a nagyobb összefüggéseket, és fogalmuk sincs, hova akarnak eljutni életútjuk során.

Az alvajáró serényen tesz-vesz, dolgozik, eszik, iszik, alszik, éli az életét, de nincsenek tervei-céljai, és nem érti, hogy ez másképp is lehetne. Sőt, ha rákérdeznek, miért él így, még a kérdést sem érti.

Hogyan tudod eldönteni, hogy alvajáró vagy-e?


Nyolc tünet, amiből egyértelmű az alacsony tudatossági szint:

1. Az alvajáró nem látja a nagy képet.

Életünk része egy nagyobb egésznek – amit hívhatunk akár Univerzumnak is -, valahol kapcsolódik az emberiség egészének a történetéhez, és illeszkedik valami nagyobbhoz, ami túlmutat azon, amit a mindennapokban látunk és megtapasztalunk. Az alvajáró nem érti, de még csak nem is sejti a nagyobb összefüggéseket.

2. Nincsen életcélja.

Ez az a bizonyos kérdés, amit ha megkérdezek az emberektől, csak tétován ingatják a fejüket. A többségnek fogalma sincs arról, hol szeretne lenni 5-15-30 év elteltével.
Van, aki tudja, de elnyomja ezt, és olyan dolgokért küzd, amit mások várnak el tőle. Sajnos csak azt hiszik ezek az emberek, hogy mindig saját akaratukból cselekszenek.

3. Automata üzemmódban él.

Elbóklászik munkába, így-úgy elvégzi a feladatait (aki keményen dolgozik, az még lehet alvajáró!), hazamegy, lefekszik aludni, másnap felkel, megcsinálja ugyanazt, és közben várja a hétvégét („hál’isten, péntek van”). Akkor kicsit feltöltődik, aztán minden kezdődik előlről. A komfortzóna rabjaként robotkodik, amíg beüt az életközépi válság. Abból valahogy kikászálódik, és élete végéig nagyjából ugyanúgy él megint. Aztán meghal, és nyom nélkül eltűnik a föld színéről.

4. Értelmetlen tevékenységekkel tölti az idejét.

Az alvajáró szereti a robotkodást, de az automata üzemmódon kívül is
a szabadidő céltalan eltöltése a kedvence. Mi lehet ez?
Parttalan TV-nézés, nagy evészet-ivászat, végtelen bolyongás a neten
konkrét cél nélkül, rafinált szenvedélybetegségek, jó kis szaftos pletykálkodás, stb.
Ha megkérded, miért csinálja, ilyen válaszokat ad, mint „kikapcsol”,
„ellazulok”, „nem tudom, csak jó”, vagy éppen, hogy „úgysincs más dolgom”.

5. Áldozatnak gondolja magát.

Úgy fogadja el a környezetét, ahogy van; meg sem próbál változtatni
a készen kapott dolgokon. Mások irányítanak, ő engedelmeskedik,
maximum kicsit morog közben. És hogy kik irányítják a dolgokat? Hát ŐK!!!! A kulcsmotívum az elkerülés, nehogy nagy baj legyen az önálló cselekvéssel járó konfrontációból. Mint a strucc, aki a homokba dugja a fejét (viszont legalább jó gyorsan tud futni ). A megokoláshoz pedig a kifogások adnak segítséget („hát azért, mert én már túl...”).

6. Soha nincs ideje arra, amit igazán szeretne.

Az alvajáró nem tétlenkedik, sőt, állandóan tesz-vesz, de az igazán fontos dolgokra valahogy sosincs ideje. Tulajdonképpen azt sem tudja, hova ment el az ideje, egyszerűen csak elment. Az álmai megvalósításához mindig várja az ideális időpontot, ami valahogy soha nem akar eljönni. Aztán addig vár, amíg a lehetőség már nem él, és akkor átvált másik kedvenc slágerére, a „már úgyis késő” című, világszerte népszerű szuperhitre.

7. Képtelen uralni a gondolatait és az érzelmeit.

A helyettesítés törvénye szerint egyszerre csak egy gondolat lehet az elménkben. Ha sikeresek akarunk lenni, ez az egy gondolat mindig az legyen, amit akarunk. Az alvajáró erre teljességgel képtelen. Gondolatai vad örvényként kavarognak; képtelen őket uralni.

8. Nincsen benne ambíció.

Ez a legrémisztőbb tünet. Nem tudom, hogy akiben nincsen ambíció,
hogyan lehetne beleinjekciózni. Az alvajáróban mindenesetre nincsen. Csupán azért él, mert megszületett. Ha néha úgy tűnik, hogy céltudatosan cselekszik, általában kiderül, hogy egy ambícióval rendelkező másik ember céljaihoz asszisztál.
________________________________________
Most nézd meg a fenti 8 pontot, és ha legalább három jellemző rád,
akkor egy kicsit bajban vagy. Őszintén remélem, hogy nincs így.

Ha változtatni akarsz, keress bizalommal!