Fontos tudnivalók a jogokhoz

Mielőtt elkezdenénk a foglalózást és a keletkező jogok elhelyezését jó, ha tisztában vagyunk néhány dologgal.
Mivel a jogelhelyezés végleges, tehát azon változtatni már nem lehet fontos, hogy ismerjük a Rendszer legfontosabb jogokkal kapcsolatos szabályait:

 • Az Inlernet Rendszerben a Törzsvásárló első jogát bármelyik ország bármelyik jogosztályában az Ajánlója helyezi el.

Példa:
Ha például a Törzsvásárló csak a magyar jogfa I. jogosztályában rendelkezik joggal, és szerez egy jogot a magyar jogfa II. jogosztályába, akkor azt az Ajánlója fogja elhelyezni.

Másik példa:
Ha a Törzsvásárló csak a magyar jogfa I. jogosztályában rendelkezik egy joggal és szerez egy jogot, amit a svájci jogfa I. jogosztályába szeretne elhelyezni, amiben még nem rendelkezik joggal. Ebben az esetben is az Ajánló fogja megkapni a jogelhelyezés jogát.

 • Fontos!
  Nem feltétlenül a közvetlen Ajánló fogja megkapni a jogelhelyezés jogát, mert ha Ő az adott jogfa, adott osztályában nem rendelkezik joggal, akkor a jogelhelyezés joga a felette lévő Ajánlóra száll és így tovább, amíg a feltétel nem teljesül.
 • A Törzsvásárló, ha egy első jogot szeretne elhelyezni, akkor csak a jogelhelyezési folyamatot indítja el a webirodáján keresztül, vagyis meghatározza, hogy melyik ország jogfájába akarja tenni az adott jogot.
 • Ezt követően, mivel a Rendszer látja, hogy abban a jogfában még nem rendelkezik a Törzsvásárló joggal az adott jogosztályban, egy értesítést küld a feltételnek megfelelő Ajánlónak a jogelhelyezés szükségességéről.
 • Fontos!
  Az első jog elhelyezési folyamatának elindítását követően már lehetőségünk van arra, hogy az esetleg az Ajánló által még el nem helyezett joghoz kapcsolódóan újabb saját jogot kapcsoljunk (újabb jogot helyezhetünk el az első jogunk alsó vagy felső ágára), vagy akár a Törzsvásárlóink első jogait helyezzük el a mi első jogunkhoz kapcsolódóan.
 • A foglalózás során bármelyik Termékpartner kiválasztható, mert a foglaló bármelyik ország bármelyik Termékpartnerénél bonyolított vásárlás során felhasználható függetlenül attól, hogy milyen Termékpartnert jelöltünk ki a foglalózás során.
 • Fontos!
  A magyar Törzsvásárlók bármelyik külföldi ország jogfájának, bármelyik jogosztályába akarnak jogot elhelyezni, arra csak akkor van lehetőségük, ha a magyar jogfa, adott jogosztályában már rendelkeznek legalább 1 joggal.
  Ez tehát azt jelenti, hogy a Törzsvásárló legelső jogának elhelyezésekor nem tud országot választani, mert az első joga minden jogosztályra vonatkozóan csak és kizárólag a saját országának jogfájába kerülhet. A mi esetünkben a magyar jogfába.
 • A nem magyar állampolgárságú Inlernet Törzsvásárlók esetében a saját országuk jogfájában kell legalább 1 joggal rendelkezniük az adott jogosztályban ahhoz, hogy például a magyar jogfa adott jogosztályába jogot tudjanak szerezni.
 • Érdemes a jogelhelyezésekre minél előbb sort keríteni, mert ha a 2 hetes időhatár letelik, akkor attól függetlenül, hogy kézi jogelhelyezés van a Törzsvásárló webirodájában beállítva, a Rendszer el fogja helyezni a jogot.
 • A webiroda nem frissít automatikusan. Ez azt jelenti, hogy ha a webiroda egyik menüpontját használjuk és közben történik valami (üzenet érkezik, jogot kapunk jogelhelyezésre, stb.), akkor az nem fog azonnal megjelenni, rá kell frissíteni a webirodára az új esemény megjelenéséhez:
  •  például ki- illetve belépéssel vagy
  • egyik menüpontból át kell lépni egy másik menüpontba.

NÉHÁNY AJÁNLOTT TÉMA:

Ha bármilyen kérdése lenne, akkor az ELÉRHETŐSÉGEINKEN keresztül tud velünk kapcsolatba lépni!