Az első jog elhelyezése

Első lépésként javaslom, hogy figyelmesen olvassa át a Fontos tudnivalók a jogokhoz menüpontban leírt, jogokkal kapcsolatos fontos szabályokat, mivel a Rendszerben már elhelyezett jogokat áthelyezni nem lehet.

Hogyan foglalózzunk? menüpontban láthatta, hogy hogyan foglalózhatunk.

A keletkezett jog kétféle lehet:

 1. Az első jogunk az adott ország, adott jogosztályában vagy
 2. egy olyan jog, ami már nem az első jogunk az adott ország, adott jogosztályában.

Most nézzük meg, hogy hogyan helyeződik el a jogunk akkor, ha abban az országban és abban a jogosztályban, ahová szánjuk a jogot, még nem rendelkezünk joggal!

Ha már nem az első jogunkról van szó, akkor annak elhelyezéséről a Jogelhelyezés menüpontban olvashat.

Az első jog elhelyezése

 1. A foglalózásról és a keletkezett jog elhelyezésének szükségességéről az Inlernet Rendszer értesítést fog küldeni Nekünk e-mailben és a webirodánk ÜZENETKÖZPONTJÁBA.
 2. A foglalózás során keletkezett jogunkat a MŰVELETEK menüpont JOG ELHELYEZÉSE, JÓVÁÍRÁSA almenüpontjában fogjuk megtalálni. Itt kerülhet sor a jogelhelyezési folyamat elindítására is.
 3. Első lépésként a megjelenő felületen ki kell választani a legördülő listából azt a jogot, amit el szeretnénk helyezni.
 4. Ha a TÖRZSVÁSÁRLÓ menü BEÁLLÍTÁSOK almenüpontjában a kézi jogelhelyezés szerepel, akkor lehetőséget ad a rendszer arra, hogy csak erre a jogra alkalmazzuk az automata jogelhelyezést.
  Ha mi magunk akarjuk elhelyezni a jogot (mi ezt szoktuk tenni), akkor ezt a mezőt üresen kell hagyni.
 5. A TOVÁBB gombra kattintva a képernyő bal felső részén, egy legördíthető menüben ki tudjuk választani azt az országot, amelynek a jogfájába el akarjuk helyezni a jogot.
  (Ha ez lesz a legelső jogunk, akkor nem tudunk országot kiválasztani, mert minden Törzsvásárló először a saját országa jogfájába kell, hogy jogot szerezzen. Tehát a magyar Törzsvásárló első joga minden esetben, minden jogosztálynál a magyar jogfába fog kerülni.)
 6. Ha olyan országot választunk, ahol még nincs az adott jogosztályban jogunk, akkor a Rendszer jelezni fogja, hogy mi nem tudjuk oda elhelyezni a jogunkat, de értesítést küld az Ajánlónknak, hogy helyezze el azt.
 7. Ezzel be is fejeződött az első jogunk elhelyezési folyamatának hozzánk kapcsolódó része.
  Nekünk ezzel a joggal már nincs több teendőnk.
 8. Addig, amíg az Ajánlónk el nem helyezi az első jogunkat, addig a jogfából csak az első jogunkat látjuk,  de már van lehetőségünk például:
  • újabb foglalózásra,
  • vagy a korábbi foglalózáshoz kapcsolódó további jogaink elhelyezésére ebbe a jogosztályba az első jogunkhoz kapcsolódóan vagy
  • ez után a jogunk után például elhelyezhetjük a Törzsvásárlóink első jogát is.
 9. Miután az Ajánlónk elhelyezte az első jogunkat, attól kezdve az adott ország, adott jogosztályát teljes egészében látjuk.
  A felfelé lépéshez használhatjuk a bal felső sarokban lévő FEL (egy szinttel lép felfelé) vagy VISSZA (az eredeti kiinduló joghoz lép vissza, akár több szintet ugorva) gombokat, a lefelé lépéshez pedig valamelyik jogra rá kell kattintani,  így a jogfa bármelyik jogát meg tudjuk keresni és után jogot tudunk elhelyezni.

AJÁNLOTT TÉMA:

Ha bármilyen kérdése lenne, akkor az ELÉRHETŐSÉGEINKEN keresztül tud velünk kapcsolatba lépni!